De første lærlingene er nå på plass

Pressemelding 26. oktober 2010
September 26, 2010
Vi er nå klare for å ta i mot søknader om
December 11, 2011
Pr 20. juli 2011 har Sydvaranger Gruve AS ansatt 11 lærlinger som de neste 2 årene skal gjennomgå praktisk fagopplæring frem mot fagprøven. I tråd med selskapets ønske om å øke andel ansatte med lokal tilknytning, er det gledelig å se at 5 av 11 har boadresse i Sør-Varanger kommune.

Vi er veldig godt fornøyd med innsøkningen og er særlig fornøyd med at 5 lokale nådde opp i konkurransen om lærligeplass i Sydvaranger Gruve AS. I tillegg har vi fått 6 meget kvalifiserte lærlinger fra andre steder i Norge og vi gleder oss til å følge alle i de krevende 2 årene som kommer – frem mot endelig fagprøve.

Det er tatt inn følgende antall lærlinger i de forskjellige fagdisiplinene:

Kjemi – og prosessfag 3

Fjell og bergverk 2

Anleggsmaskinfører 3

Elektrikerfaget 1

Industrimekanikerfaget 1

Automasjonsfaget 1

Vi ønsker alle våre lærlinger hjertelig velkommen til Sydvaranger Gruve og håper de får en spennende og lærerik tid hos oss!

Jobber for fremtiden – artikkel i Sør-Varanger Avis
Publisert fra kilde: 9 juli 2011

Sydvaranger Gruve har fått på plass de første lærlingene. Dan-Jimi Trøite fra Kirkenes har mye å slekte på. Når han i august går i gang med to års læretid i Sydvaranger Gruve, blir han 4. generasjons gruvearbeider.

– For meg er det ganske kult å få jobbe i gruva. Og jeg har fått et veldig positivt inntrykk her, sier han.

21-åringen har studert to år som prosessoperatør i Hammerfest, og er én av fire sylferske lærlinger – de aller første – hos Sydvaranger Gruve. To av lærlingene kommer sørfra, mens sistemann, Andreas Ingebrigtsen også er fra Sør-Varanger.

Ingebrigtsen har elektrofag fra Kirkenes videregående skole, og har allerede vært i praksis hos Sydvaranger Gruve i tilsammen seks måneder. Og mens Dan- Jimi Trøite starter læreperioden om en måneds lid, har Ingebrigsten vært i sving i to uker allerede. For begge er det viktigste å få på plass fagbrev etter endt læreperiode.

Assisterende administrasjonssjef Inger Kjellmo er fra seg av begeistring over at gruvas satsing på lærlingeordningen endelig bærer frukter.

– Alt ligger til rette for bedriften nå, sier hun, og legger til: – Vi er helt avhengig av lærlinger, og en kunnskapsbedrift som gruva er nødt til å få på plass rett kunnskap. Samtidig er det veldig positivt jo flere lokale gutter og jenter vi kan lokke til oss, sier hun.

Kilde: Sør-Varanger Avis (side 10)

Journalist: Bjørn S. Kristiansen, SVA

Comments are closed.